Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert R.F.I., LeeLooJamais, Recycleman... 27. 8. 2011  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Moveknowledgement
Skupina Moveknowledgement izvira iz Novega mesta in deluje od leta 1999 dalje. Glasbeno skupine ni mogoče žanrsko uvrstiti, še najbolje jo je možno opisati kot hip-hop dub rock funk elektro fuzijo. Osrednje področje njenega delovanja je ustvarjanje avtorske glasbe in izvajanje zanjo značilnih intenzivnih in energičnih koncertov, ob tem pa se posveča tudi glasbeni improvizaciji in eksperimentiranju z zvokom, vizualijami in nastopom. Skupina je do sedaj izdala štiri albume in posnetek koncerta v živo ter sodelovala na več kompilacijah.
S četrtim studijskim albumom, naslovljenim "Pumpdown", je peterica stopila na naslednjo stopnico svoje eklektične ustvarjalne poti. Četudi naslov "Pumpdown" zveni kot nekaj, kar bi izšlo v času, ko sta se srečala hip hop in rave, je glasba vse prej kot usmerjena v preteklost. Tokrat so se dubovski efekti in kompleksni aranžmaji umaknili močnim kitarskim rifom in bolj prvinskim ritmom, rezultat pa so nekatere njihove avtorsko najmočnejše pesmi doslej.
 

myspace...
 
     
     
AliEn is dead, long live Recycleman:)
'Alien is dead' - tako je na svojem FB profilu pred časom zapisal multimedijski Dalaj Eegol, večkrat preimenovani reper, skejter, voditelj prireditev, ilustrator/slikar, v zadnjih letih bolj aktiven v svetu moderne umetnosti, ki je v preteklih dveh sezonah z live bendom odigral nekaj več kot 30 nastopov. Oboževalce razveseljuje s programom iz prvih dveh albumov - Leva Scena in Smetana za frende - ter lani predstavljenim videospotom Slovenija dala je gol.
 Vsekakor se lahko vseh novih projektov veselimo, saj je v slovenski prostor vedno vnašal svežino. Njegov rap (ki je paravzaprav funk, saj ne goji hip hopa kot svojo primarno glasbeno zvrst) je inovativen, zabaven in aktualen.
Get ready for Recycleman... Alien is dead! Long live Recycleman:)

 

 
     
     
LeeLooJamais
Brežiška skupina Leeloojamais, ki se je na slovenskem glasbenem nebu pojavila leta 2001, bo na Festivalu Zmaj ma mlade odigrala enega zadnjih koncertov pred uradnim izidom novega albuma, ki se bo zgodil 13. oktobra.
Skupina obljublja moderno organsko ploščo, z elektronskimi izleti in pridihom osemdestih let prejšnjega stoletja. Kot pri vseh albumih doslej so produkcijo albuma prevzeli sami. Snemali so v studiu "Štala", album pa bo izšel pri založbi Dallas record.
V času pred izidom je skupina že uspešno predstavila tri radijske single: Still I try, Night phone in Slovenka, ki so dosegli velik uspeh tako v Sloveniji kot tudi v tujini kar dokazuje že nominacija za MTV Music Awards, poleti pa so kot eni izmed maloštevilnih slovenskih predstavnikov nastopili na novosadskem festivalu Exit.

 

www...
 
     
     
R.F.I.
R.F.I. je petčlanska zasedba iz Notranjske. Projekt pod imenom R.F.I. združuje rap z živo podlago, torej z live bendom. Hiphop podlage imajo pridih funka in rocka. Besedila in glas prispeva raper Brlo, katerega bo čez čas, moč slišati tud kot samostojnega MC-ja.  Za podlago poskrbijo Peter Smrdel na basu, Aljaž Červek na kitari, Jani Poklar na saxu in Jan Štefančič na bobnih. Bend deluje približno eno leto.
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   21  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004