Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Modna revija... 23. 8. 2011  
 
       
 
 
 
 
 
 
 
Zmajeva modna revija
Na letošnji modni reviji se nam bodo predstavile študentke Visoke šole za dizajn v Ljubljani in diplomantka Naravoslovnotehnične fakultete v Ljubljani, smer oblikovanje, grafika in tekstilstvo.

Študenti programa Tekstilije in oblačila Visoke šole za dizajn v Ljubljani vsako leto pripravijo modno revijo svojih izdelkov. Vsaka kolekcija predstavlja individualno zgodbo razumevanja Alice (iz romanov Lewisa Carola) nekoč in danes. Kolekcije bodo predstavile: Anita Höchtl, Janja Koren, Iva Katalenič, Nina Kodrič, Romana Stojnšek, Anamarija Pirc, Anja Bavčar in Sara Savnik.

Nina Tomažin je septembra končala študij na Naravoslovnotehnični fakulteti v Ljubljani. Zase pravi, da je v oblikovanju oblačil našla medij s katerim najlažje izraža svoje poglede na stvari okrog nje.

 

 
     
     
Anita Höchtl: La Vie en Rose
Alica se je podala v čudežno deželo kot majhna punčka in se vrnila kot bojevnica. Na tem kontrastu temelji tudi moja kolekcija; izhajala sem iz vintage fotografij malih punčk in robustne oprave vitezov. Uporabila sem lahkotne, padajoče materiale ter jih oplemenitila s pentljami, rožami in rožnatim vzorcem, za robustnost pa poskrbijo iz nogavic spleteni modni dodatki tako na ramenih kot na glavi.

 

 
     
     
Janja Koren: Armor
Navdih za kolekcijo sem dobila ob gledanju filma Alice in Wonderland, kjer so mi kot inspiracija služili viteški oklepi, katere sem predstavila na sodoben način. Ob nadaljnjem raziskovanju sem našla povezavo med oklepom in polžjo hišico, saj tudi ta predstavlja zaščito - oklep. Uporabila sem jih za samo obliko, kot detajle in dodatno trdoto pa sem dodala kovinske zadrge v obliki polžkov. Kolekcija je v črni barvi z dodatkom zlatih kovinskih zadrg.

 

 
     
     
Iva Katalenič: Klasika prihodnosti
Kolekcija je navdih našla v klasičnih zapovedih modnega sveta, v mali črni oblekici in v grafičnih in slikarskih delih nekaterih futurističnih umetnikov. Sestavljena je iz elegantnih na prvi pogled enostavnih oblek in kril do kolen. Linije so čiste in ostre, glavni detajl so skrbno postavljene in ukrojene gube. Le-te se pojavijo kot dodatki na rokavih in kot vstavki na spodnjih delih oblačil. Vratni izrezi so globoki v obliki črke 'V', rokavni izrezi pa poglobljeni do pasu. Kolekcija je namenjena ženskam, ki imajo rade klasiko pa vendar želijo biti opažene.
 

 
     
     
Nina Kodrič: Light in the Mirror
Inspiracijo za mojo kolekcijo sem našla v čipki, raziskovala sem čipko kot tako in nato nadaljevala z iskanjem čipke v drugih predmetih in stvareh. Na koncu sem se odločila, da sama oblikujem vzorec in ga itepretiram na material, ki ni tekstilija. Tako sem prišla do aluminija, ki deluje kot ogledalo. Druga inspiracija so mi bila ´pin up´ dekleta, ter silhueta oblačil iz let 1940-1950, tako so nastale obleke, ki so v pasu ozke in imajo poudarjene boke.
´Čipka´, ki je nastala iz aluminija je postavljena nad obleko in deluje kot dodatno oblačilo, ki odseva okolico, istočasno pa lahko vidimo mimo nje.

 

 
     
     
Nina Tomažin
V oblikovanju oblačil je Nina našla medij s katerim najlažje izraža svoje poglede na stvari okrog nje. Septembra je končala dodiplomski študij na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. Leta 2007 je Nina sodelovala pri razstavi Povodni mož, v juniju 2008 je s kolekcijo Identiteta sodelovala na BMW Art&Fashion weeku v kategoriji Insolent future stars, v letu 2009 je imela zaključno revijo v okviru fakultete in sodelovala na ŠKUC-evi tržnici, sodelovala je pri EduFashion projektu Openwear, novembera 2010 pa je svoja dela predstavila na samostojni razstavi diplomskega dela v Maxi marketu.  

 
     
     
Romana Stojnšek: Chess power in flower
Kombinacija dveh nasprotnih izhodišč: organske oblike z grafično ostrino. Inspirirale so me ostre linije šahovnice in organske oblike podvodnih rastlin. Modeli predstavljajo igrivost med dvema izhodiščema.

 

 
     
     
Anamarija Pirc: Piknik
Razigrana kolekcija, odeta v naravne materiale, živahne barve in ročno potiskane grafične vzorce.

 

 
     
     
Anja Bavčar: The Show Must Go On
Kolekcija je zasnovana z inspiracijo plaž na Azurni obali v času starega hollywoodskega blišča. Raznobarvni senčniki, prelestna dekleta in veliko zabave. Kombinacije različnih materialov pri vsakem modelu daje kolekciji poseben pečat.
 

 
     
     
Sara Savnik: SunSet
Kolekcija predstavlja elegantno Alico in njeno nočno poletno življenje, ki ga preživlja nekje ob plaži s koktajli.

 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   8  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004